HTML5 Banners

De html5-advertentie banners zijn gebaseerd op de standaard HTML5 programmeercode en kunnen dynamische vloeiende geanimeerde bewegingen van tekst en beeld, interactieve elementen en animaties bevatten.

De html5 banners en html5-advertenties voor Google Ads zijn zeer populaire advertentietype. De grafische vormgeving en animatie mogelijkheden lijken geen grenzen te hebben.

Zo kan je met HTML5 visueel aantrekkelijke dynamische advertenties en content creëren. En juist die visuele dynamiek in communicatie is erg belangrijk voor online advertenties en reclamecampagnes!

Html5-advertenties en banners zijn o.a. geschikt voor:

Google Ads Advertentienetwerken Affiliatenetwerken E-commerce shops Websites

Banner voorbeelden

Voorbeeld banner 300x600 halve pagina (half page ad) Voorbeeld banner 300x600 halve pagina (half page ad) Voorbeeld banner 300x600 halve pagina (half page ad) Voorbeeld banner 300x600 halve pagina (half page ad) Voorbeeld banner 300x600 halve pagina (half page ad) Voorbeeld banner 300x600 halve pagina (half page ad) Voorbeeld banner 300x600 halve pagina (half page ad) Voorbeeld banner 300x600 halve pagina (half page ad)

HTML5 banner ontwerp

Vanuit uw input van content en ideeën wordt er een banner ontwerp gepresenteerd. Als u helemaal tevreden bent over het ontwerp en de grafische vormgeving dan start de ontwikkeling van de dynamische html5 banner ads ook wel html5-advertenties genoemd.

Lees ook onze banner ontwerp werkwijze, een stappenplan voor het conceptueel ontwerpen van web banners en online advertenties (Ads) in 12 stappen.

HTML5 banner ontwikkeling

Html5 banner ontwikkeling is het technische gedeelte waar de grafische bestanden worden omgezet in HTML5 bannerbestanden voor o.a. online advertentieplatformen, advertentie- en affiliatenetwerken, sociale media platformen, webshops en websites. Zodat u een werkende html5-advertentie heeft.

Als u dynamische html5-banner advertenties wilt laten ontwikkelen a.d.h.v. een ontwerp en/of concept van grafische vormgevers en reclamebureaus, dan moeten de aangeleverde grafische bestanden en weblettertypen (webfonts) competitief zijn met de software van Adobe Creative Cloud en Google Web designer.

Lees ook onze banner ontwikkeling werkwijze, een stappenplan voor het technische ontwikkelen van web banners (o.a. HTML5) en online advertenties (Ads) in 9 stappen.

Waarom HTML5 banners en html5-advertenties gebruiken?

Het grote voordeel van html5-advertenties is toch wel dat er met de HTML5 programmeercode vele geanimeerde effecten en overgangen gemaakt kunnen worden.

De teksten, foto’s, kleuren en buttons van de advertentie kunnen elkaar vloeiend afwisselen zodat u in verschillende delen (slides) de relevantie van uw reclameboodschap op een mooie manier kan weergeven.

Deze dynamiek van animatie zorgt ook dat u banner meer opvalt op de vaak toch al drukke webpagina’s.

Zowel technische als creatief hebben html5-advertenties erg veel mogelijkheden!

Voordelen html5 banners

 • Geanimeerde HTML5 Banners zijn echte eyecatchers
 • Interactieve mogelijkheden
 • Veel animatie mogelijkheden
 • Veel technische mogelijkheden
 • Scherpe teksten, foto’s en afbeeldingen
 • Geschikt voor alle browsers
 • Geschikt voor dynamische content
 • Ontwikkeld met Google Web Designer software

Lees meer op de pagina waarom HTML5 banners en HTML5-advertenties gebruiken?

Nadelen html5 banners

 • Google heeft extra vereisten voor het gebruik van HTML5-advertenties
 • Minder geschikt voor mobiele weergave dan AMP-HTML-advertenties
 • Duurder dan statische image banners

Meer over de extra vereisten voor het gebruik van HTML5-advertenties? Lees dan de specificaties van geüploade display-advertenties bij support.google.com.

HTML5 banner voorbeelden*

Banner voorbeelden van html5 banners en html5-advertenties voor o.a. Google Ads zijn op aanvraag. De afgelopen 20+ jaar hebben wij vele banners en online advertenties ontwikkeld.

Bekijk ook de ‘banner voorbeelden‘ pagina in onze website.

Banner advertenties portfolio (HTML5, AMP-HTML, JPG, PNG, GIF) banner voorbeelden.
Banner advertenties portfolio (HTML5, AMP-HTML, JPG, PNG, GIF) banner voorbeelden.

Neem gerust contact met ons op voor een impressie van onze werkzaamheden.

* Veel advertentiecampagnes uit het verleden mogen van opdrachtgevers vaak niet meer na het einde van de advertentiecampagne online getoond worden. Of zijn gemaakt voor derden waar wij als subaannemers zijn ingehuurd. Deze factoren beperken ons in het online tonen van opgeleverde banners zoals o.a. de html5-banneradvertenties.

HTML5 banners voor Google Ads, de html5-advertenties!

Html5-advertenties voor Google Ads ontwikkelen wij met de daarvoor ontwikkelde Google Web Designer software. Voor iedereen die een reclame campagne bij Google Ads heeft of wilt gaan gebruiken en aan de juiste vereisten* voldoet kunnen wij voor u creatieve, interactieve en doeltreffende html5-advertenties ontwikkelen.

Google Web Designer software laptop screen banner-advertenties.nl
Google Web Designer software laptop screen banner-advertenties.nl

De Google Web designer software integreert natuurlijk perfect met het Google advertentieplatform. Denk aan o.a. Google AdMob, Display & Video 360 en Google Ads. Dat maakt het gebruik van Google Web Designer extra handig en 100% compatibel want het is speciaal ontworpen voor en door Google producten.

* Een goed alternatief voor html5-advertenties zijn de amp-html-advertenties.

Informatie en specificaties voor html5-advertenties & Google Ads.

Campagnes Html5-advertenties (Website: support.google.com – Google AdMob Help)

Specificaties van geüploade display-advertenties (Website: support.google.com – Google Ads Help)

Populaire banner- en advertentieformaten voor desktop, tablet en mobiele weergave.
Populaire banner- en advertentieformaten voor desktop, tablet en mobiele weergave.

Veelgestelde vragen: HTML5 banners

De kosten van html5 banners hangen af van het advertentietype en de hoeveelheid advertentieformaten u afneemt en de complexiteit van de banneradvertentie.

 • Html5-advertentie banner prijzen variëren globaal tussen de €40,- en €145,- (exclusief BTW) per stuk.
 • Video banner prijzen variëren globaal tussen de €160,- en €200,- (exclusief BTW) per stuk.

De aangeleverde videobestanden moeten compatibel zijn qua type en formaat voor weergave in html5-advertenties. Video editing en/of de kosten om video's te converteren is op basis van nacalculatie.

Vraag een banner advertentie offerte, prijsindicatie aan.

Prijslijst banner advertenties

Image banners Prijzen
Jpg image banner prijs Van €30,- tot €50,- per stuk.
Png image banner prijs Van €30,- tot €50,- per stuk.
Gif image banner prijs Van €30,- tot €50,- per stuk.
Dynamische banner advertenties Prijzen
Amp-html-advertentie banner prijs Van €40,- tot €85,- per stuk.
Html5-advertentie banner prijs Van €40,- tot €145,- per stuk.
Video banners Prijzen
Video banners (HTML5) Van €160,- tot €200,- per stuk.
De getoonde banner prijzen in deze website zijn altijd stukprijzen exclusief 21% BTW.

Waarom geen standaard banner prijs voor html5 advertenties?

Een onderdeel van onze bedrijfsfilosofie is dat één product dat zo variabel is qua complexiteit niet verkocht kan worden met één standaard prijs. Daarom hanteren wij 'van/tot' banner prijzen in onze website. Mede daarom kunnen wij ook hele scherpe tarieven voor banners en advertenties aanbieden.

Voorbeeld:

Advertentietype x Advertentieformaten x Complexiteit = Html5-advertentie prijs.

Snel weten wat onze scherpe banner advertentie prijzen zijn? Aan de hand van uw wensen kunnen wij een prijsindicatie geven.

Neem contact met banner-advertenties.nl op of vul het offerte aanvraagformulier in.

Ja, wij kunnen o.a. psd-bestanden omzetten naar geanimeerde, dynamische HTML5 banner advertenties.

Wij kunnen o.a. Adobe Photoshop PSD-bestanden, Adobe InDesign INDD-bestanden en Adobe Illustrator AI-bestanden als grafische bronbestanden gebruiken van waaruit er banneradvertenties ontwikkeld kunnen worden. Heeft u grafische bestanden van andere software bedrijven (merken) informeer dan naar de mogelijkheden.

Voor het omzetten van aangeleverde ontwerpen naar html5-advertenties (amp-html-advertenties, image banners, beeldadvertenties) maken wij gebruik van de software van Adobe Creative Cloud. Als u web banner advertenties wilt laten ontwikkelen a.d.h.v. een ontwerp en/of concept van grafische vormgevers en reclamebureaus, dan moeten de aangeleverde grafische bestanden competitief zijn met de software van Adobe Creative Cloud.

Als u de bestanden aanlevert beginnen we direct met Stap 9 – Ontwikkelingsfase.

Het grote voordeel van html5-advertenties is toch wel dat er met de HTML5 programmeercode vele geanimeerde effecten en overgangen gemaakt kunnen worden. De teksten, foto's, kleuren en buttons van de advertentie kunnen elkaar vloeiend afwisselen zodat u in verschillende delen (slides) de relevantie van uw reclameboodschap op een mooie manier kan weergeven.

Zowel technische als creatief hebben html5-advertenties erg veel mogelijkheden!

Html5-advertenties ontwikkeld met Google Web Designer software zijn relatief makkelijk als .zip file in Google Ads te uploaden en ook 100% compatibel met Google Ads.

Html5-advertenties maken gebruik van weblettertypen (webfonts). Het aanpassen van de huidige advertentieteksten aan de hand van bijvoorbeeld een nieuw seizoen (LENTE/ZOMER 2022 -> HERFTS/WINTER 2023) of een nieuwe actie (25% SALE -> 65% FINAL SALE) of een andere taal (KORTINGSCODE -> RABATTCODE) zijn relatief snel en makkelijk door te voeren mits het aantal karakters overeenkomt, of als er ruimte genoeg in de banneradvertentie is voor langere teksten.

Zo kunt u dus aanpassingen maken en/of voortborduren op 1 bestaande html5-advertentie die al de uitstraling van uw bedrijf, merk, actieperiode of online winkel heeft. En daardoor kunnen de kosten bij herhaalopdrachten lager worden. En wij u dus een nog scherpere html5-banner prijs kunnen aanbieden als u een nieuwe advertentiecampagne start!

Over het algemeen kunnen wij zeer snel banners en online advertenties ontwikkelen. De oplever snelheid zit hem deels in de wensen, de aantallen banner advertenties en de complexiteit van de banner advertenties. De snelheid van schakelen tussen u, de opdrachtgever en wij banner-advertenties.nl tijdens de ontwerpfase en/of de ontwikkelingsfase speelt ook een grote rol.

Als wij uw wensen weten, alle content en betreffende specificaties hebben ontvangen en u akkoord gaat met het kostenoverzicht dan kunnen wij direct aan de slag!

Voorbeelden tijd en oplevering

 • Als het 1 of 2 banneradvertenties betreft kunnen wij deze meestal gerust binnen 48 uur na akkoord opdracht opleveren
 • Een bannerset van 4 tot 8 html5-advertentie banners en/of amp-html-advertenties kunnen wij binnen 3 à 4 werkdagen opleveren
 • Een bannerset van 6 statische image banners (beeldadvertenties) kunnen wij binnen 2 à 3 werkdagen opleveren
 • Spoedopdracht? Binnen 6 tot 24 uur opleveren? Bel dan direct +31(0)615066974, wij houden wel van een uitdaging!

Er zijn vele opties en advertentieformaten als het op online adverteren aankomt. Er is echter wel een groep van populaire banner- en advertentieformaten voor desktop, tablet en mobiele weergave. Vaak heb je met 4 tot 7 banners in verschillende formaten (verhoudingen) een zeer goede dekking. Afname van meerdere banners in verschillende advertentieformaten met 1 ontwerp wordt ook wel een banner advertentiepakket of bannerset genoemd.

Bij Google vind je veel informatie m.b.t. de specificaties, advertentietype en formaten voor banner advertenties. Als u vragen heeft kijken we graag mee! En kunnen wij advies geven welke advertentietype en advertentieformaten geschikt en mogelijk zijn om te gaan gebruiken voor online adverteren op Google en het Google Display Netwerk.

Advertentieformaten beeldadvertenties met of zonder animatie als display-advertenties in het Google Display Netwerk

Vierkante en rechthoekige advertenties
180 × 150 Kleine rechthoek
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper advertenties
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard advertenties
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiele advertenties
300 × 50 Mobiele banner
320 × 50 Mobiele banner
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Interstitial mobiele advertenties
320 × 480 Interstitial smartphones (portret)
480 × 320 Interstitial smartphones (landschap)
768 × 1024 Interstitial tablets (portret)
1024 × 768 Interstitial tablets (landschap)

Bron: Specificaties van geüploade display-advertenties (Website: support.google.com - Google Ads Help)

Advertentieformaten en advertentietype advertentienetwerken en mediabureaus

Veel advertentienetwerken hanteren hun eigen regels, vereisten en voorwaarden m.b.t. online banner advertenties. Bij aanvang van een opdracht ontvangen wij dan ook graag de advertentiespecificaties / aanleverspecificaties van de gewenste advertenties die het advertentienetwerk hanteert.

Elke advertentie en banner is op zijn eigen manier uniek en veel advertenties en banners zijn weer hetzelfde. Welke informatie u in een online advertentie banner wilt tonen is uw eigen keuze. Hieronder een voorbeeld met veelgebruikte items voor in een banner advertentie.

Advertentieinhoud Uitleg, voorbeeld
Logo's Logo van het bedrijf en/of logo's van merken die verkocht worden.
Bedrijfsnaam De naam van het bedrijf en/of van merknamen die verkocht worden.
Pay-off (baseline) Tekst zin of slogan voor bij het logo of de bedrijfsnaam. Bijv. NIKE - Just do it! of Coolblue - Alles voor een glimlach.
Advertentietekst Korte tekst m.b.t. de advertentie uiting.
Call To Action (CTA) Tekst om een reactie uit te lokken of een verkoop aan te moedigen.
Fotografie Productfoto's of sfeerbeelden m.b.t. de advertentie uiting, producten of diensten.
Grafische elementen of effecten Achtergrond en/of ontwerp effecten. Kaders, vormen, symbolen, patronen etc.
Domeinnaam www.uwdomeinnaam.nl
Bestemmings-URL De link (ClickTag) naar de bestemmingspagina van de advertentie.
Button Een button met tekst zoals bijv. Klik hier, Ontdek de trend, Meer informatie, Shop nu.

Ja, wij maken en ontwerpen html5-advertenties en amp-html-advertenties met het Google Web Designer software programma. Speciaal voor het maken van online advertenties voor het Google Ads netwerk heeft Google zijn eigen gespecialiseerde software ontwikkeld.

Google Web Designer is een geavanceerde web-app waarmee u HTML5-advertenties, afbeeldingen, video's en andere webcontent kunt ontwerpen voor uw bedrijf met een geïntegreerde visuele en code-interface. U kunt in de ontwerpweergave van Google Web Designer content maken met tekengereedschap, tekst en 3D-objecten en vervolgens op een tijdlijn animaties toevoegen.

Bron: Overzicht van Google Web Designer (Website: support.google.com - Google Web Designer Help)

Het grootste verschil tusen html5-advertenties en amp-html-advertenties is het soort programmeercode. HTML5 is de standaard programmeercode en AMP-HTML is speciaal ontwikkeld voor een snelle laadtijd en mobiele weergave. AMP staat voor 'Accelerated Mobile Pages' wat vrij vertaald 'versnelde mobiele pagina's' betekent.

AMP-HTML heeft qua programmeertaal minder opties maar voor web banner advertenties zijn die opties vaak meer dan genoeg.

Een groot voordeel van amp-html-advertenties is het feit dat je ze vaak direct zelf kan inzetten voor Google Ads, terwijl er voor html5-advertenties bepaalde vereisten zijn.

Vereisten voor het gebruik van HTML5-advertenties:
 • Uw account is al meer dan 90 dagen open.
 • Gedurende de totale levensduur heeft uw account meer dan (het lokale equivalent van) USD 9000 besteed.
 • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.

Bron: Specificaties van geüploade display-advertenties (Website: support.google.com - Google Ads Help)

Staat uw vraag er niet bij? En wilt u meer weten over ‘html5 banners’. Bekijk dan de ‘Veelgestelde vragen‘ pagina en/of stel uw vraag via het vragenformulier of neem contact met ons op via de contact pagina.

HTML5 banner (Ads) producten bij banner-advertenties.nl. Dynamische html5-advertenties - Ontwerp en ontwikkeling.
HTML5 banner (Ads) producten bij banner-advertenties.nl. Dynamische html5-advertenties – Ontwerp en ontwikkeling.