Banner ontwerp

Wij ontwerpen en ontwikkelen web banners en online advertenties in allerlei soorten en maten voor bijna alle denkbare (advertentie)platformen en websites! Banner ontwerp is het grafische gedeelte waar de vormgeving en het concept van de (advertentie) banners per formaat worden ontworpen.

Vanuit uw input van content en ideeën wordt er een concept gepresenteerd. Als u helemaal tevreden bent over het banner advertentie concept en de grafische vormgeving dan start de ontwikkeling van de banners en online advertenties.

Lees onze ‘Werkwijze: Stap voor stap…‘ of neem direct contact met ons op!

Banners en web ads zijn o.a. geschikt voor:

Google Ads Advertentienetwerken Affiliatenetwerken Sociale media platformen E-commerce shops Websites

Banner voorbeelden

Voorbeeld banner 336x280 grote rechthoek (large rectangle) Voorbeeld banner 336x280 grote rechthoek (large rectangle) Voorbeeld banner 336x280 grote rechthoek (large rectangle) Voorbeeld banner 336x280 grote rechthoek (large rectangle) Voorbeeld banner 336x280 grote rechthoek (large rectangle) Voorbeeld banner 336x280 grote rechthoek (large rectangle) Voorbeeld banner 336x280 grote rechthoek (large rectangle) Voorbeeld banner 336x280 grote rechthoek (large rectangle)

Werkwijze: Stap voor stap…

Stappenplan voor het conceptueel ontwerpen van web banners en online advertenties (Ads) in 12 stappen.

Stap 1 tot stap 12

Stap 1 – Contact leggen

De eerste stap is natuurlijk contact leggen voor kennismaking en oriëntatie. Dat kan via telefoon 06-15066974, ons contactformulier of via het banner advertentie offerte aanvraagformulier. Wij staan u graag te woord voor uitleg en toelichting.

Stap 2 – Overleg wensen en doelen

Tijdens dit eerste contact geeft u uw wensen en doelen aan m.b.t. de banners en online advertenties die u wilt laten ontwikkelen. Denk aan het advertentietype de advertentieformaten en het advertentieplatform.

Verder overleggen we wat er allemaal nodig is voor het ontwerp en de ontwikkeling van de banners en online advertenties.

Stap 3 – Prijsindicatie en checklist

Na het overleg van uw en doelen en wensen m.b.t. de banners / online advertenties ontvangt u een prijsindicatie en een kleine checklist voor de verzameling van content en de daarbij horende specificaties.

Stap 4 – Verzameling content en specificaties

U gaat a.d.h.v. ons overleg en een checklist aan de slag met het verzamelen van alle content en informatie die nodig zijn voor het ontwerp en de ontwikkeling van de banners en online advertenties zodat wij na aanlevering van de content en betreffende specificaties de ontwerpfase kunnen starten.

Stap 5 – Kostenoverzicht en akkoord

Voordat wij de ontwerpfase in gaan ontvangt u per e-mail een kostenoverzicht voor ontwerp en/of ontwikkeling van de banners en online advertenties. Indien u op het kostenoverzicht een akkoord geeft dan start de ontwerpfase.

Stap 6 – Ontwerpfase

In de ontwerpfase gaan wij aan de slag en maken wij a.d.h.v. van uw content, input en onze ideeën een stilstaande grafische afbeelding van diverse advertentieformaten (staand, liggend, vierkant) om deze aan u te presenteren.

Eventueel als er al genoeg duidelijk is van uw wensen dan ontwikkelen we al direct een geanimeerde versie van de banneradvertentie.

Stap 7 – Presentatie voorbeeld

Wij presenteren een voorbeeld van diverse advertentieformaten in verschillende beeldverhoudingen. Meestal zijn dat staande, liggende en vierkante ontwerpen van de web banners en/of online advertenties.

Stap 8 – Feedback en finetunen

Na de presentatie van de banner voorbeelden kunt u feedback geven en kunnen wij na overleg de ontwerpen verder finetunen. Als u een akkoord gaan we direct aan de slag met de ontwikkelingsfase.

Stap 9 – Ontwikkelingsfase

Tijdens de ontwikkelingsfase worden de statische grafische voorbeelden van de web banners en/of online advertenties doorontwikkeld naar het gewenste advertentietype. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geanimeerde en interactieve dynamische html5-advertenties, amp-html-advertenties, GIF banners of web animaties voor e-commerce en websites.

Stap 10 – Presentatie resultaat

Wij presenteren het resultaat de ontwikkeling van de banners en online advertenties. Nu kunt u alle banners en/of online advertenties bekijken in de geanimeerde of interactieve versie waarmee u wilt gaan adverteren.

Stap 11 – Feedback en finetunen

Na de presentatie van de banners en/of online advertenties kunt u feedback geven en kunnen wij na overleg de resultaten verder finetunen (een correctieronde doorvoeren).

Bij een akkoord van de presentatie van de web banners en/of online advertenties beginnen we direct met de opleveringsfase.

Stap 12 – Oplevering

Tijdens de oplevering worden alle banners en/of online advertenties in zip-bestanden gezet zodat u deze kunt downloaden.

Daarnaast ontvangt u een overzicht met naamgeving, formaat van advertentie en/of banners het bestandstype en de bestandsgrootte zodat u en eventueel derden zoals o.a. media- en/of marketingbureaus snel en gemakkelijk kunnen zien wat voor een banners en/of online advertenties het betreft.

Populaire banner- en advertentieformaten voor desktop, tablet en mobiele weergave.
Populaire banner- en advertentieformaten voor desktop, tablet en mobiele weergave.

Veelgestelde vragen: Banner ontwerp

Bij Banner-advertenties.nl ontwerpen wij web banners en online advertenties in allerlei soorten en maten. Er zijn eigenlijk teveel mogelijkheden en opties om te benoemen als het online advertenties en web banners betreft.

Kort gezegd ontwerpen wij advertentiebanners voor o.a. Google Ads, Display & Video 360, Google Admob, Media- en advertentienetwerken, affiliate marketing netwerken, e-commerce websites en de sociale media platformen.

Als u uw wensen doorgeeft gaan wij direct aan de slag om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Lees op deze pagina ook extra informatie over de advertentieplatformen, advertentietypes en advertentieformaten of klik door en bekijk het overzicht van producten op onze website.

Bij Banner-advertenties.nl ontwerpen wij banners en advertenties voor bijna alle denkbare (advertentie)platformen en websites.

Advertentieplatformen en websites

 • Google (o.a. Display & Video 360, Google Admob, Google Ads)
 • Advertentienetwerken (o.a. Adform, DPG Media, Mediahuis, Weborama)
 • Affiliate marketing netwerken (o.a. Awin, Daisycon, Tradedoubler, TradeTracker)
 • Sociale media platformen (o.a. Facebook, Instagram, Twitter)
 • E-commerce (o.a. Shopify, Lightspeed, Magento/Adobe Commerce, WooCommerce)
 • Websites en CMS (o.a. WordPress)

Naast de standaard IAB formaten kunnen wij ook advertenties, banners, sliders, covers en afbeeldingen voor retail, b2b, zzp-ers en e-commerce websites verzorgen.

Elke advertentie en banner is op zijn eigen manier uniek en veel advertenties en banners zijn weer hetzelfde. Welke informatie u in een online advertentie banner wilt tonen is uw eigen keuze. Hieronder een voorbeeld met veelgebruikte items voor in een banner advertentie.

Advertentieinhoud Uitleg, voorbeeld
Logo's Logo van het bedrijf en/of logo's van merken die verkocht worden.
Bedrijfsnaam De naam van het bedrijf en/of van merknamen die verkocht worden.
Pay-off (baseline) Tekst zin of slogan voor bij het logo of de bedrijfsnaam. Bijv. NIKE - Just do it! of Coolblue - Alles voor een glimlach.
Advertentietekst Korte tekst m.b.t. de advertentie uiting.
Call To Action (CTA) Tekst om een reactie uit te lokken of een verkoop aan te moedigen.
Fotografie Productfoto's of sfeerbeelden m.b.t. de advertentie uiting, producten of diensten.
Grafische elementen of effecten Achtergrond en/of ontwerp effecten. Kaders, vormen, symbolen, patronen etc.
Domeinnaam www.uwdomeinnaam.nl
Bestemmings-URL De link (ClickTag) naar de bestemmingspagina van de advertentie.
Button Een button met tekst zoals bijv. Klik hier, Ontdek de trend, Meer informatie, Shop nu.

Het beste advertentietype hangt vaak af van het doel en waar je de advertentie gaat plaatsen. Over het algemeen zijn de html5-advertenties en amp-html-advertenties de beste keuze.

Er zijn vele opties en advertentietypes als het op online adverteren aankomt. Tekstadvertenties, beeldadvertenties en html5-advertenties, amp-html-advertenties of rich media-advertenties. De populaire html5-advertenties, amp-html-advertentie banners zijn gebaseerd op programmeercode en kunnen vloeiende bewegingen van tekst en beeld, interactieve elementen en animaties bevatten. Verder zijn er de interactieve advertenties, dat zijn advertenties die een interactie hebben, zoals een speelbare (gamification) advertentie of een online enquête.

Advertentietypes en advertentiemogelijkheden

Advertentietype
Tekstadvertenties De tekstadvertentie bevat statische tekst.
Beeldadvertenties (JPG, PNG en GIF) Beeldadvertentie en/of een afbeeldingsbanner bevatten afbeeldingen en/of animaties. Deze beeldadvertenties worden ook wel afbeeldingsbanners of gewoon image banners genoemd.
Html5-advertenties De html5-advertentie banners zijn gebaseerd op de standaard HTML5 programmeercode en kunnen dynamische vloeiende geanimeerde bewegingen van tekst en beeld, interactieve elementen en animaties bevatten.
Amp-html-advertenties Amp-html-advertentie banners zijn gebaseerd op de AMP-HTML programmeercode. Een amp-html-advertentie kan vloeiende geanimeerde bewegingen van tekst, beeld, interactieve elementen en animaties bevatten. AMP-HTML is een opmaaktaal die speciaal is ontwikkeld voor een snelle laadtijd en mobiele weergave (Mobile first!). AMP staat voor ‘Accelerated Mobile Pages’.
Interactieve advertenties De interactieve advertenties zijn advertenties die een interactie hebben, zoals een speelbare (gamification) advertentie of een online enquête.
Rich media-advertenties Rich media is een digitale advertentieterm voor advertenties die geavanceerde functies bevatten, zoals video, audio of andere elementen die aanmoedigen tot interactie en interactie met de inhoud
Gamification-advertenties Gamification is een marketingtechniek die interactieve spelelementen uit games gebruikt. Bij gamification-advertenties worden consumenten aangemoedigd om een actie / spel uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan 'Kras en win', 'Rad van fortuin', 'Pijltje gooien', 'Blik gooien' en 'Touwtje trekken' tot echte mini videogames in de advertentie.

Er zijn vele opties en advertentieformaten als het op online adverteren aankomt. Er is echter wel een groep van populaire banner- en advertentieformaten voor desktop, tablet en mobiele weergave. Vaak heb je met 4 tot 7 banners in verschillende formaten (verhoudingen) een zeer goede dekking. Afname van meerdere banners in verschillende advertentieformaten met 1 ontwerp wordt ook wel een banner advertentiepakket of bannerset genoemd.

Bij Google vind je veel informatie m.b.t. de specificaties, advertentietype en formaten voor banner advertenties. Als u vragen heeft kijken we graag mee! En kunnen wij advies geven welke advertentietype en advertentieformaten geschikt en mogelijk zijn om te gaan gebruiken voor online adverteren op Google en het Google Display Netwerk.

Advertentieformaten beeldadvertenties met of zonder animatie als display-advertenties in het Google Display Netwerk

Vierkante en rechthoekige advertenties
180 × 150 Kleine rechthoek
200 × 200 Klein vierkant
240 × 400 Verticale rechthoek
250 × 250 Vierkant
250 × 360 Drie keer breedbeeld
300 × 250 Inline rechthoek
336 × 280 Grote rechthoek
580 × 400 Netboard
Skyscraper advertenties
120 × 600 Skyscraper
160 × 600 Brede skyscraper
300 × 600 Advertentie van een halve pagina
300 × 1050 Staand
Leaderboard advertenties
468 × 60 Banner
728 × 90 Leaderboard
930 × 180 Banner bovenaan
970 × 90 Groot leaderboard
970 × 250 Billboard
980 × 120 Panorama
Mobiele advertenties
300 × 50 Mobiele banner
320 × 50 Mobiele banner
320 × 100 Grote banner voor mobiel
Interstitial mobiele advertenties
320 × 480 Interstitial smartphones (portret)
480 × 320 Interstitial smartphones (landschap)
768 × 1024 Interstitial tablets (portret)
1024 × 768 Interstitial tablets (landschap)

Bron: Specificaties van geüploade display-advertenties (Website: support.google.com - Google Ads Help)

Advertentieformaten en advertentietype advertentienetwerken en mediabureaus

Veel advertentienetwerken hanteren hun eigen regels, vereisten en voorwaarden m.b.t. online banner advertenties. Bij aanvang van een opdracht ontvangen wij dan ook graag de advertentiespecificaties / aanleverspecificaties van de gewenste advertenties die het advertentienetwerk hanteert.

Banner ontwerp is het grafische gedeelte waar de vormgeving en het concept van de (advertentie) banners per formaat worden ontworpen.

Banner ontwikkeling is het technische gedeelte waar de grafische bestanden worden omgezet in bannerbestanden voor o.a. online advertentieplatformen, advertentie- en affiliatenetwerken, sociale media platformen, webshops en websites.

U kunt er dus voor kiezen dat wij de banneradvertenties ontwerpen en/of ontwikkelen. Of dat wij de externe ontwerpen (grafische bestanden) van vormgevers en reclamebureaus aangeleverd krijgen zodat wij die kunnen omzetten naar geanimeerde banneradvertenties.

De kosten van banners en advertenties (Ads) hangen af van het advertentietype en de hoeveelheid advertentieformaten u afneemt en de complexiteit van de banneradvertenties. Onze banner prijzen variëren globaal tussen de €30,- en €200,- (exclusief BTW) per stuk.

 • Image banner prijzen variëren globaal tussen de €30,- en €50,-
 • Amp-html-advertentie banner prijzen variëren globaal tussen de €40,- en €85,-
 • Html5-advertentie banner prijzen variëren globaal tussen de €40,- en €145,-
 • Video banner prijzen variëren globaal tussen de €160,- en €200,-

* De aangeleverde videobestanden moeten compatibel zijn qua type en formaat voor weergave in html5-advertenties. Video editing en/of de kosten om video's te converteren is op basis van nacalculatie.

Vraag een banner advertentie offerte, prijsindicatie aan.

Prijslijst banner advertenties

Image banners Prijzen
Jpg image banner prijs Van €30,- tot €50,- per stuk.
Png image banner prijs Van €30,- tot €50,- per stuk.
Gif image banner prijs Van €30,- tot €50,- per stuk.
Dynamische banner advertenties Prijzen
Amp-html-advertentie banner prijs Van €40,- tot €85,- per stuk.
Html5-advertentie banner prijs Van €40,- tot €145,- per stuk.
Video banners Prijzen
Video banners (HTML5) Van €160,- tot €200,- per stuk.
De getoonde banner prijzen in deze website zijn altijd stukprijzen exclusief 21% BTW.

Een onderdeel van onze bedrijfsfilosofie is dat één product dat zo variabel is qua complexiteit niet verkocht kan worden met één standaard prijs. Mede daarom kunnen wij ook hele scherpe tarieven voor banners en advertenties aanbieden. Onze banner prijzen variëren globaal tussen de €30,- en €200,- (exclusief BTW) per stuk.

Voorbeeld:

Advertentietype x Advertentieformaten x Complexiteit = Banner advertentie prijs.

Snel weten wat onze scherpe prijzen zijn? Aan de hand van uw wensen kunnen wij een prijsindicatie geven.

Neem contact met banner-advertenties.nl op of vul het offerte aanvraagformulier in.

Over het algemeen kunnen wij zeer snel banners en online advertenties ontwikkelen. De oplever snelheid zit hem deels in de wensen, de aantallen banner advertenties en de complexiteit van de banner advertenties. De snelheid van schakelen tussen u, de opdrachtgever en wij banner-advertenties.nl tijdens de ontwerpfase en/of de ontwikkelingsfase speelt ook een grote rol.

Als wij uw wensen weten, alle content en betreffende specificaties hebben ontvangen en u akkoord gaat met het kostenoverzicht dan kunnen wij direct aan de slag!

Voorbeelden oplevertijd

 • Als het 1 of 2 banneradvertenties betreft kunnen wij deze meestal gerust binnen 48 uur na akkoord opdracht opleveren
 • Een bannerset van 4 tot 8 html5-advertentie banners en/of amp-html-advertenties kunnen wij binnen 3 à 4 werkdagen opleveren
 • Een bannerset van 6 statische image banners (beeldadvertenties) kunnen wij binnen 2 à 3 werkdagen opleveren
 • Spoedopdracht? Binnen 6 tot 24 uur opleveren? Bel dan direct +31(0)615066974, wij houden wel van een uitdaging!

Staat uw vraag er niet bij? En wilt u meer weten over ‘banner ontwerp’. Bekijk dan de ‘Veelgestelde vragen‘ pagina en/of stel uw vraag via het vragenformulier of neem contact met ons op via de contact pagina.

Banner ontwerp (Ads) diensten bij banner-advertenties.nl. HTML5, AMP-HTML, JPG, PNG, Gif - Ontwerp en ontwikkeling.
Banner ontwerp (Ads) diensten bij banner-advertenties.nl. HTML5, AMP-HTML, JPG, PNG, Gif – Ontwerp en ontwikkeling.